"Hverdager er de flotteste. De er fulle av eventyr." A.C.Westly

onsdag 9. juni 2010

Dessert til hverdags.

Min kjære farmor bodde i et av byens aller eldste hus, - en stor villa med bare en bitte liten hageflekk. I den lille hagen var det mange blomster, - og en masse rabarbra! Jeg husker hvordan vi fikk lange, sure stilker som vi dyppet i skåler med sukker og knasket i oss. Her om dagen fikk jeg endelig kontaktet de nye eierne og  hentet en avlegger av farmors rabarbraplante, - nå står den i Krabbelurehagen og rotfester seg til neste vår...Jippi!!!!
Jeg tok med noen stilker også, av den overfloden som var der. Så prøvde jeg å lage rabarbrasuppe, - med litt eple i, et lite eksperiment...
Til min glede fikk jeg det til, - litt vann, sukker, potetmel og vips...! Den lekreste kompott så dagens lys. Og den var akkurat så rosa og fin som jeg kan huske den! Alle de gamle snakket begeistret om denne lyserøde rabarbraen, - jordbærrabarbra husker jeg de kalte det. 
- Nå har jeg den i min hage!!
Det ble litt ekstra fest til hverdags. - Hos oss er det nemlig slett ikke vanlig med dessert midt i uka! Kompotten ble servert i et gammelt press-glass fat jeg har arvet etter min oldemor.
- Om bare vi snart kan få laget en makrell-middag også nå, så er det
sommer i magen...!
:) 

8 kommentarer:

 1. Så fantastisk fint serveringsfat! Kjekt å bruke sånne gamle oppskrifter som overlever alt. Jeg har masse rabarbra i hagen som jeg snart må skynde meg å bruke. Hvert år overspiser jeg rabarbra på sankt hans.
  Finfin blogg du har!

  SvarSlett
 2. Mmmmm - det såg himmelsk ut!

  SvarSlett
 3. Åh, eg såg plutseleg noko morsomt på bloggen din! Frøken Aadalen sin blogg..Hihi! Lene er ei god venninne av mi søster, og eg fann bilder av henne frå Lakselv. Gøy! Men korleis kjenner du henne?

  SvarSlett
 4. Frøken Aadalen og jeg har en fortid sammen i musikk-miljøet! Koselig at du fant henne hos meg. :)

  SvarSlett
 5. Så helt nydelig ut. Jeg har opphakket rabarbra i kjøleskapet akkurat nu, planlegger å lage rabarbragrøt til dessert i dag:)

  SvarSlett
 6. Herlig med rabarbra på denne tiden! Jeg har en plante i hagen min, men i år er den flyttet i håp om at den vokser mer - sto nok litt mørkt.
  Jeg har en oppskrift på smuldrekake med rabarbra som så blandes i skåler med jordbær og is..mmm, så godt! Husker også mormor sin rabarbrasuppe - smaken av sommer.
  Så heldig du var som fikk en avlegger.

  Ha en fin sommerdag!
  Kjersti

  SvarSlett
 7. Rabarbra! Så mange gode følelser som knytter seg til rabarbra. Og egentlig er det litt rart, for mye av det vi som er laget av rabarbra er jo godt først og fremst på grunn av alt sukkeret... Men de oppskriftene som virkelig får frem rabarbrasmaken og -konsistensen, og som trigger den vidunderlige forsommerfølelsen - de er gull verdt. Jeg har funnet en fantastisk rabarbrakakeoppskrift i Annabel Langbeins "Spis godt året rundt", den anbefales!
  Og heldig er du som har jordbærrabarbra, med den riktige rosafargen. Jeg lurer litt på om jeg må bytte ut min grønne, selv om den i og for seg en en gammel kulturplante med lang tradisjon her i hagen.

  SvarSlett
 8. Jeg er rabarbrafan! I min eller rettere sagt min mammas kompott, legger jeg en bit fersk ingefär. Da når den nye höyder!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...