"Hverdager er de flotteste. De er fulle av eventyr." A.C.Westly

tirsdag 1. januar 2013

På årets første dag...




- går vi tur i klar vintersol og kjenner hvordan følelsene er litt ekstra sterke i oss.


Et helt nytt år er påbegynt, og vi er heldige som skal få være med å forme det.
Mens de nye dagene kommer skal vi fortsatt få være her og vokse sammen, side om side.


Med varme hjerter tenner vi lys i kveldsskumringen, og kjenner at 2013 skal bli et godt år.


onsdag 26. desember 2012

Alle gode ting er tre.


Det ble en hvit jul. 
Snøen lavet ned. I tre juledager levde i vi i et julekort.
Kanskje var det den magiske julekula mor kjøpte som skaffet snøen ?



I begeistring over funnet kjøpte mor likegjerne tre stk. i slengen.
En beholdt vi selv. Den stod på stuebordet hele desember, og står der ennå. Nr.2 ble en gave. Nr.3 lå lenge på vent, helt til det plutselig sa seg selv hvem som skulle få den.
I veslas klasse hadde det nemlig begynt en ny jente.
Hun kom fra et annet land, og kunne ikke noen ord norsk.
Da må vi snakke sammen på andre måter.
Vi ble ganske flinke på det etter hvert, samtidig som hun lærte mer og mer.
Når den nye jenta var på besøk før jul, var det hun som ble sittende og beundre snøfnuggene drysse over reinsdyrene igjen og igjen, med store øyne og et stort smil.
Vesla kom sprekkeferdig inn på kjøkkenet til mor, og lukket døra før hun sa:
- Nå mamma, nå vet jeg hvem som skal få den siste snø-kula !

  Mor smilte. Hun hadde akkurat tenkt det samme.
Alle gode ting er tre.

lørdag 22. desember 2012

Snart kalas !



Jippi for julaften på en mandag ! 
Å ha to hele dager fri til pussel og kos i forkant av jula gir jammen mersmak.
Krabbelurene har aldri vært så godt i rute noen gang, som til jula 2012.



Ingentig er bedre enn en kraftig, modnet, rik fruktkake til jul. I år ble den bakt i fine, svenske papir - former.


Fire kaker ble det. Tre ble gaver, - den fjerde skal i våre egne maver.


Vi pyntet dem med coctailbær og melisglasur, og pakket dem i celofan.
Julekaker gode som noen :)
Så var det bare å legge ut på julegavetur på glatta, - med minusgrader og snøfiller i lufta.



tirsdag 18. desember 2012

Det bakes...



Ikke mye, - men det bakes litt om dagen.
Litt nytt må vi prøve hvert år. I år er det hjemmelagde marv...eller marg??...jeg tror det er marv-posteier som er nykommeren i kakeboksen.


Historien forteller at min farmor lagde kjempegode sandkaker til jul. 
Tante er også flink...men jeg har aldri blitt helt god-venn med sandkakeformene mine.
I år gjør jeg et nytt forsøk.
Marv-posteier. Noe av det beste jeg vet !

lørdag 17. november 2012

TED


Jeg har fått et tips om noe som er nytt for meg.
Hvs du , som jeg for litt siden, ikke vet hva TED er, så sjekk det ut.
Plutselig åpner det seg en ny verden av inspirasjon og kunnskap.

God lørdag ! 

onsdag 14. november 2012

Frost og vinter



Umerkelig gikk høsten over i vinter. 
Vi merket det ikke så veldig på temperaturen. 
Noen dager var det kaldt vær, - noen dager var det mildvær...mest var det mildvær.
Regn, og vissent løv på fortauene.


- Vi merket vinteren på kalenderen, som nærmet seg midten av november.
Vi merket det på reklamene at det gikk mot juletider.
Far som satt under trappa og arrangerte obligatstemmer til julesanger...
Med et godt øre kunne vi høre hvilke melodier han arbeidet med.


Vi merket det på en svak , sitrende forventning om juletidens gleder ... allest innerst i hjertet...
Mye godt var i vente.

lørdag 10. november 2012

Et nytt liv...



Etter å ha levd 8 år på pasta, pizza, pølser og taco har jeg begynt å føle et visst behov for å utvide mat-reportoiret i heimen igjen. Når jeg plutselig får voksne, barnløse gjester på besøk vet jeg neimen ikke hva jeg skal servere ! :)  Etter inspirasjon fra forrige helg, smalt jeg til og lånte Julia Childs koke-klassiker fra bibliotekets innerste magasin. Det resulterte i mitt livs første "boeuf bourguignon"... og jeg fikk litt følelsen av å være i gang med et nytt matlagingsliv. Værre ble det med desserten. Julias appelsin-fromas virket tilforlatelig enkel, - men ennå så nøye jeg fulgte oppskriften ble den ikke stiv i kjøleskapet over hodet.
To ganger prøvde jeg...men akk nei. Nå lurer jeg på om kanskje gelatin-mengden ikke er helt tilpasset norske forhold. Om 1,5 plate rett og slett er for lite...


En amerikansk dame kokte og blogget seg gjennom hele Childs kokebok, - det er nesten utrolig at det er sant ! Det skal ikke bli mitt prosjekt. Første mål nå er å se om jeg kan klare å lage en fromasj som har riktig konsistens og ikke ende opp som en egge-saus...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...