"Hverdager er de flotteste. De er fulle av eventyr." A.C.Westly

tirsdag 28. juni 2011

Mot nye tider.


Når jentene er alene hjemme hos oss, - skjer det nesten alltid noe. 
Når far og bror drar på skolekorpstur er en gylden anledning for de gjenværende til å brette opp ermene og ta i et tak. Noen husker kanskje at vi malte noen gulver lyseblå under englandsturen i fjor...he..he..:D Det innlegget finner du her.
 I år var det planlagt en kortere tur. Kortere turer = litt mindre prosjekter. 
Vi begynte med å såpevaske noen klinkerstein vi har spart på i årevis. Slike stein kan jo brukes til uendelig mye, - og ideene har vært utallige på bruksområdet uten at vi har realisert noen av dem. 

Like ved uteplassen hadde vi sandkasse til ungene da de var små. Nå bruker ingen sandkassa lenger, - bortsett fra strandas katter ...Vi fjernet restene etter den sekskantede sandkasekarmen, bar på litt mere sand og trampet og vatret opp som best vi kunne.
 Så var det å se om vi kunne få til en passelig sirkel av steinene...


Tre skift med stein, - masse murerbøtter med jord og dertil laaange armer...så var sandkassa forvandlet til krabbelurenes bittelille urtehage !!

Neste dag bar det i vei til Gunns blomsterbutikk for å kjøpe krydderplanter! - O hvilken lykke og belønning det er for en stor og en liten gartner etter en dag med slit å kunne plante og så i et nytt bedd!!!
Jeg har en "ting" med urter. Jeg har vært fascinert av det i årevis. Folk spør meg hva jeg skal bruke urtene til, - men jeg trenger å bruke dem i det hele tatt. Bare å ruske litt i det grønne og trekke inn duften er grunn god nok til å ha en urtehage for meg...
Nå vokter vi beddet mot brunsnegler og venter spent på at karse og ringblomster skal spire.
- og hvis Gunn får inn noen fler urter i sommer, har vi plass til dem også.

Ha en god natt, og en god onsdag alle !

9 kommentarer:

 1. Så fint det ble:) Jeg liker også urter, og vi har et bittelite urtebed i hagen. Sitronmelissen har blitt kjempestor, og med masse små babyer rundt seg på alle kanter, he he!

  SvarSlett
 2. Kjempesøt urtehage! Jeg bruker mye friske urter i maten, men jeg er helt enig, det er absolutt grunn god nok å få gå og plukke litt og snuse.

  SvarSlett
 3. Ai ai ai, det blei jo knall snålt. Deiligt å vekke nokre idear til live... Heilt enig om at duftene er ein meir enn god nok grunn, til å ha urtehage. Eg har også ein urtehage som er mest for luktas skyld.

  Håpar doke har ein fin sommar. Me nyte late dagar, men venter liksom litt på varmen.

  Inghild

  SvarSlett
 4. Urteplaner er kjempehyggelig og nyttig :) Prøv feks. gulost med persille og tomat. Det er godt det! Også er det veldig gøy når du klarer å holde liv i urtene gjennom sommeren. Lykke til og ønsker platene et godt og langt liv. Husk å vanne basilikumen mye ;)

  SvarSlett
 5. Så utrolig fint det ble!! Virkelig inspirerende. Ønsker meg selv en liten "urtehage" en dag.:)

  SvarSlett
 6. Dette var flott. :) Får meg til å tenke på all teglsteinen vi har liggende på låven. Disse må brukes til noe. Det er herlig med krydderurter. Uansett om man bare lukter på dem eller bruker dem i mat. God helg. Hilsen Merethe

  SvarSlett
 7. Så fint det ble! I vårt urtebed har vi rosmarin (en urt som dessverre ikke overvintrer i Norge), timian (flerårig - hurra!), gressløk, sitronmelisse, lavendel og oregano. Enig med deg - man trenger ikke nødvendigvis bruke urtene for å ha glede av dem. De lukter så godt! Ønsker alle Krabbelurene en god ferie.
  EU

  SvarSlett
 8. så fint dette ble ;)
  jeg liker slike jobber, muring og graving..gøy!
  og utrer er jo topp!

  SvarSlett
 9. Så utrolig flott blomsterbedd :) Dette var jo bare genialt :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...