"Hverdager er de flotteste. De er fulle av eventyr." A.C.Westly

lørdag 28. mai 2011

Familie


 Jeg har familien på veggen. Mange har det.
I trappeveggen henger mange gamle familieminner, - og noen nyere.
Vi er glade i bildene, - men når jeg ser på helheten burde den nok vært "åpnet" litt opp og ikke hengt så tett som den gjør...?
Litt andre ting og farger innimellom hadde nok gjort seg...bokstaver er jo så moderne...og en sommerfugl kanskje...:)

Det får komme med tiden. Jeg er kjempeglad i de gamle, smale, brunlakkerte rammene med rundt oppheng på toppen. De samler jeg på, i håp om å bytte ut noen av de eksisterende med flere av den gamle sorten på sikt. Bildet til høyre er et produkt av fars historie som "geriljabroderist"...ha..ha.. lenge før det var noe ord som fantes...:)


Favorittbildet mitt av alle jeg har i trappa er dette. Det viser min farmors familie da hun var lita jente. Den staute, bredbeinte jenta lengst til venstre i bildet er farmor, med seks søsken og mor og far. Jeg husker alle søstrene som gamle tanter med hvitt hår og smilerynker. Ingen kunne le så høyt og hjertelig som de søstrene der! - Også som gamle...det var virkelig liv i stua når de var samlet. Bildet er håndkolorert, - og jeg liker så godt effekten av de milde, utviskede fargene. Den siste uka har jeg arbeidet hver kveld med et fotopppdrag for en venninne. Vi tok familiebilder av hele familien hennes, mor og far, fire søstre med menner og barn...og jeg synes virkelig bildene ble vakre når de fikk en slik litt blek koloritt. Kanskje skal jeg engang forsøke å lage bildet i sort hvitt, og legge over farge i photoshop...for å komme ennå nærmere "gamlemåten"? 


Jeg blir så rørt når jeg ser store familier samlet. Det er noe så flott med å se flere søsken og generasjoner i ett bilde. Når jeg var liten planla jeg at jeg skulle ha minst ha fem barn (!)...ha..ha.. bare fordi jeg var så betatt av store slekter. Alle skulle være vakre og kreative og musikalske, alltid gode venner...og vi skulle ha en stor frodig hage, og hund og katt. Og jeg skulle være en blid,  snill og alltid tålmodig mamma som hadde alt på stell og hjemmebakt brød og varm suppe til alle i familien...
Nå er jeg voksen, og har mitt fulle hyre med å bake et brød i nye og ne til de to barna jeg har...Ikke alltid er jeg like blid og tålmodig som jeg planla heller...akkk ja...

Men i familieveggen, der familiene smiler lykkelige fra sine ulike rammer, lever bildene av hvor vakkert det er med famlie...med alle personligheter i alle livets ulike dager. Nå er mine familiefotos klare. Jeg gleder meg til å gi dem bort til mandag. Forhåpentligvis blir det gode minner for ettertiden av dem.

Ha en god kveld, og en fin søndag i morgen.

6 kommentarer:

 1. Kjempefint!! Jeg liker at det henger så tett, jeg:) Vi har rammer og bilder av familie (både nåtid, og slike gamle) og venner liggende, med plan om en sånn bildevegg, men jammen er vi trege til å få den opp! Ble inspirert her nå, til å gjøre noe med det! Takk for det:)

  Ha en nydelig søndag!

  SvarSlett
 2. Syns det var en flott fotovegg! :) Særlig likte jeg broderiet ;))
  Jeg sliter med å få til en fin fotovegg, men jeg syns du har løst det flott!
  -synnøve-

  SvarSlett
 3. Det var en stilig familievegg.
  Syns ikke det er lett å få til det der med å samle de små bildene og få det til å se bra ut. Jeg kan holde på i evigheter og flytte og flytte for så å gi opp. Men du hadde teken.
  God søndag til deg og!

  SvarSlett
 4. Dette syns jeg var veldig fint! Det var akkurat passe til å legge merke til bildene inni rammene :)) Vi har en bildevegg i gangen, men jeg ser jo nå at den kunne vært mye mer spennende.. takk for inspirasjonen:))
  God søndagskveld!

  SvarSlett
 5. Veldig flott fotovegg! Jeg liker at de henger så tett, jeg:)

  SvarSlett
 6. Heihei!

  For en vakker og koslig familievegg! Den har affeksjonsverdi samtidig som den ser bra ut fordi det er likheter i rammene i fargene.

  Ha en fin dag :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...