"Hverdager er de flotteste. De er fulle av eventyr." A.C.Westly

tirsdag 28. desember 2010

Gjensyn med Krabbeluredukkene.

- Når jeg sjekker bloggen og plutselig ser at det har jumpet noe aldeles voldsomt i været med besøkere, vet jeg hva som har skjedd...Herlige Linda har skrevet om meg igjen :D
- Velkommen til oss, alle nye lesere! Utrolig hyggelig med besøk, og at dere har valgt å legge dere til som faste følgere. 
Det dukker stadig opp spørsmål om hekle-dukkene våre. Derfor introduserer jeg dere for et lite gjensyn med de tre: Karen, Bernhard og Henriette.
De er 100% hjemme-funnet-på og hjemmeheklet, og nei - oppskrift finnes dessverre ikke...
 - Jeg kjøper hudfarget bomuldsgarn, og setter i gang med en fot og lar dukken vokse seg oppover. Dermed blir de heller aldri helt like, - og det er så deilig med hekling for det er nesten som å modellere. Du ser med en gang hvordan det blir, og kan bestemme formen undervegs, - herlig!! 
 Alle dukkene er heklet med nål nr. 2,5, - og stappet med det jeg har for hånden av stappevatt. Ansiktene er brodert på med DMC brodergarn.
- Hadde døgnet vært litt lenger, skulle jeg jammen laget noen flere og lagt ut for salg på Epla...Kanskje noen ville kjøpt en dukke til noen små de er glade i?
 Få dukker her i huset har blitt lekt så mye med som dette trekløveret. Dukkesengen som dere ser på bildet av Karen har min kjære pappa laget etter en gammel original som er helt tilbake til farmors barndom. Jeg tror kanskje han kunne fått solgt noen senger også dersom han tok seg tid...
Henriette er siste skuddet på stammen, - så flest av dere kjenner nok henne. 
I håndarbeidskurven nå ligger et par bein helt alene og venter på å bli satt sammen til dukke nr.4. Den skal også få ekte hår, - som min kjære blogge-venn, og super-dupre dukke-maker Julianne har sendt meg.
Det kommer til å bli mega- fin, - men alt til sin tid.
Først er det noen andre prosjekter som skal roes i land...

Ha en god vinterdag, alle nye og gamle blogg-venner! 

8 kommentarer:

 1. Skjønne dukker:o)
  Smeltet meg helt :o)

  God Jul :o)

  SvarSlett
 2. Aldeles herlige dukker! Jeg likte også så godt at de hadde matchende farger på siste bildet, det skal jeg vise til vesla mi.. :)

  SvarSlett
 3. Hei:-) Ja, jeg fant deg selvsagt gjennom bloggen til Den gode Feen og nå har du fått enda en ny følger!! Koselig blogg, herlige farger og de dukkene dine er nydelige. Hilsen Anne Lise

  SvarSlett
 4. Oi, så fin blogg du har! Oppdaget den nettopp via Den gode feen. :) Herlig! Blir her inne litt og kommer nok også tilbake!

  Håper du har en god jul!

  Hilsen Solrosa

  SvarSlett
 5. Nydelige dukker, får lyst på ei til meg sjølv:-) Da me var små hadde me ei kaninfammilie som farmor hadde hekla, må sjå om eg kan finne att dei, superskjønne var dei. Dei var litt ala dine dukker om eg ikkje huskar feil, med hekla antrekk i lyseblått og kvitt.

  SvarSlett
 6. Så fine dukker...
  Oppdaget bloggen din nå nettopp jeg, og la meg til som følger :)
  Var så kjekt å lese om starten din, siden jeg selv nettopp har tatt det store steget ut i bloggverdenen ;)
  Ha en fortsatt fin romjul.
  May Helen

  SvarSlett
 7. Jeg havnet her pga Den gode feen, og her ble jeg værende, helt inspirert. For noen flotte dukker!
  Men det som gjorde meg aller mest interessert, var bloggnavnet ditt. Du skjønner..min mormor bakte krabbelurer hver sommer på hytta (gode minner!) - en tradisjon hun tok med seg fra familien sin i nordnorge. Kanskje du har hørt om krabbelurer tidligere?
  Ønsker deg en fortsatt fin romjul!
  hilsen frieblonder

  SvarSlett
 8. Hvor er dine dukker skønne!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...