"Hverdager er de flotteste. De er fulle av eventyr." A.C.Westly

lørdag 27. august 2011

Emily i regnet.

Det er lørdag. Det regner i enorme mengder. Lyn og torden.
Klam, varm luft. Jeg liker å åpne dører og vinduer i regnet...

Bokhandelen hjemme  legges ned i disse dager. Jeg er så utrolig lei for det.
Den var min første, ordentlige arbeidsgiver - som ung sommervikar. En gammel, tradisjonsrik butikk med alt mulig rart i hyller og skuffer. Å, så glad jeg var i den butikken.

I går var det 70 % på alle varer. Det var med tungt hjerte jeg gikk over dørstokken og så hyllene tømmes for siste gang...
En diktsamling med Emily Dickinson fikk bli med hjem, som et siste minne om "min" bokhandel.


Det er så mørkt ute at vi kan tenne lys midt på dagen. Med barn i huset er det alltid noen avtaler i helgene. Men noen ord av Emily skal jeg lese i dag...gleder meg til å bli kjent med henne...

tirsdag 23. august 2011

Et ærefullt oppdrag



Jeg har fått et kjempe-morsomt oppdrag i det siste. 
Anne-Helene er en dame det ikke går tretten av på dusinet. Denne høsten starter hun opp et super-flott kursprogram på låven der hun bor, og jeg fikk hjelpe henne med å lage brosjyre og visittkort !


Fagerheimlåven, - bare navnet er jo helt fantastisk inspirerende synes jeg, og denne låven blir nå et sted for kreative sjeler  med et vell av kurstilbud, atelierer, galleri, butikk og selskapslokaler. For meg er det jo alltid u-utholdelig spennende å få digitale filer omgjort til "lys levende" trykksaker. - Hvilken rus å få dem i hånden, og se at det ble akkurat som jeg håpet !!!



Jeg gleder meg til lå følge nyetableringen på Fagerheim den første sesongen, og er sikker på at folk kommer til å gå mann av huse til låven når de skjønner hvilke godbiter de kan få ta del i her. 


Er du nysgjerrig på å lese mer om Fagerheimlåven, så gå inn på nettsiden hennes her, hvor hun også har funnet plass til en "Krabbelure-designet" logo i hjørnet.
- Lykke til, Anne-Helene !!!

torsdag 18. august 2011

Liten Retro-villa.



Jøye meg som dagene flyr! 10 dager siden siste innlegg, - og plutselig er sommeren blitt så fjern at ferie-fotografiene mine nå føles helt avleggs å vise fram. Her må det ferskere nyheter til, - selv om dette også faktisk er bilder som ble tatt forrige fredag...ha..ha..


Guttene var på fotballkamp, - og da finner som regel jentene på noe å leke med.
Denne fredagen fikk dukkehuset fra i våres sin foreløpige siste hånd på verket.


Noen husker kanskje huset fra loppemarked i våres. Hvis ikke kan dere se før-bilder av huset ved å klikke her. Nå er det blitt trendy sort på utsiden, og hvitt på innsiden. Litt ymse papir, de fleste fra Rie Elise Larsen og kjøpt på NettPynt fikk være fargeglad tapet !


Vi kjøpte huset "møblert", og de gamlel møblene har nå fått komme inn igjen. Men pusen er ny-innflyttet, - og en leke-ert ble en fin, grønn ball på barnerommet :D


Kjøkkenet er fortsatt satt sammen av "en fant fra hver bygd", - men den gule innredningen skal få stå. Gode tips til fine dukkehus-møbler å få kjøpt mottaes med stor takk !


Det gjenstår fortsatt noen detaljer så klart. Det tar jo litt tid å bo seg inn i et nytt hjem. Et annet spørsmål er ho hvem som skal få bo her ?
Det er lagt inn søknad fra både "Pet-shop"er, Polly og alle hennes søstre, Herr "Tedde" og Butikkmusa med fler. Karen prøvde seg også en gang, - men hun får til nød sitte på verandaen, så stor som hun er. Vi får ta dem inn på intervju og visning i tur og orden, og se hvem som trives best i vårt fargeglade lille retro-hus. Mange, gode leketimer venter...! 

mandag 8. august 2011

Til en liten prins.



- Noe av det beste med ferie, er tid til å lage ting.
Min skjønne kusine er blitt mamma til en deilig liten gutt! Klart han  måtte få hjemmesydde klær av "filletante"!!


Litt restegarn kan alltid bli en liten dekorasjonsblomst...


- fra mammas dypeste skuffer kom dette kjempefine stoffet fram! Det er blitt brukt til både puter, skjørt og små bebibukser i sommer. Her ble det visst oppned i farta...men fint er det uansett! 


Mønsteret til klærne fant jeg i boken Sikk-sakk. Lekende lette var de å lage, og koselig å 
gi bort til en liten prins. 
- Lykke er en hel dag til egen disposisjon..., kaffe, radio, familie...og noe å lage!

Nå er det PC-slutt for i kveld. Nye forsetter her i huset,  ingen skjerm etter kl. 2200.
Hvor lenge klarer vi å holde det tro...?
Nå blir det heller et bad, en bok og så ...god natt.





søndag 7. august 2011

Første livstegn på lenge.

Det har vært stille herfra en stund. Ferien har vært lang og god.
I morgen begynner vi på jobb igjen. Kvelden brukes på å forberede seg mentalt på det.
...
- Men sommeren er såvisst ikke over. Store deler av august ligger fortsatt foran oss.
Her deler jeg noen bilder fra en mini-utflukt til Langøya i går. 
Et sommerparadis av de sjeldne!!! Jeg drømmer om varme vinder og salte bad mens jeg bretter klesvask og stryker skjorter. - Akk, den som var en havfrue og skunne slippe å sitte på kontor...







Nå blir det forhåpentligvis litt hyppigere blogging herfra.
Jeg har masse, masse, masse å vise fram og vet bare ikke hvor jeg skal begynne!

God søndagskveld til alle fra Krabbeluremor.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...