"Hverdager er de flotteste. De er fulle av eventyr." A.C.Westly

tirsdag 28. juni 2011

Mot nye tider.


Når jentene er alene hjemme hos oss, - skjer det nesten alltid noe. 
Når far og bror drar på skolekorpstur er en gylden anledning for de gjenværende til å brette opp ermene og ta i et tak. Noen husker kanskje at vi malte noen gulver lyseblå under englandsturen i fjor...he..he..:D Det innlegget finner du her.
 I år var det planlagt en kortere tur. Kortere turer = litt mindre prosjekter. 
Vi begynte med å såpevaske noen klinkerstein vi har spart på i årevis. Slike stein kan jo brukes til uendelig mye, - og ideene har vært utallige på bruksområdet uten at vi har realisert noen av dem. 

Like ved uteplassen hadde vi sandkasse til ungene da de var små. Nå bruker ingen sandkassa lenger, - bortsett fra strandas katter ...Vi fjernet restene etter den sekskantede sandkasekarmen, bar på litt mere sand og trampet og vatret opp som best vi kunne.
 Så var det å se om vi kunne få til en passelig sirkel av steinene...


Tre skift med stein, - masse murerbøtter med jord og dertil laaange armer...så var sandkassa forvandlet til krabbelurenes bittelille urtehage !!

Neste dag bar det i vei til Gunns blomsterbutikk for å kjøpe krydderplanter! - O hvilken lykke og belønning det er for en stor og en liten gartner etter en dag med slit å kunne plante og så i et nytt bedd!!!
Jeg har en "ting" med urter. Jeg har vært fascinert av det i årevis. Folk spør meg hva jeg skal bruke urtene til, - men jeg trenger å bruke dem i det hele tatt. Bare å ruske litt i det grønne og trekke inn duften er grunn god nok til å ha en urtehage for meg...
Nå vokter vi beddet mot brunsnegler og venter spent på at karse og ringblomster skal spire.
- og hvis Gunn får inn noen fler urter i sommer, har vi plass til dem også.

Ha en god natt, og en god onsdag alle !

onsdag 22. juni 2011

Gule gleder

Før likte jeg ikke gult.
Det har forandret seg...



Gult er energi. Gult er glede.
- Gule negler er bare gørrkult !!!




Utenfor et gjerde fant jeg tusenfryd. Farmor hadde tusenfryd i plenen. De var bitte små. Disse jeg fant i dag gikk det an å plukke. - Så fint navn, ikke bare fryd...men tusen-fryd!


- Det er hardt å sitte stille til gule negler har tørket. Så lange minutter...:)
Kan voksne mammaer komme med gule negler på jobb tru...??


Jeg er sikker på at det ville fått meg til å smile noen ekstra ganger hvis jeg gjorde det.
Kanskje verdt et forsøk? For å feire midtsommer...?

lørdag 18. juni 2011

En gave.

Det var lørdag, og vi skulle i bursdag! Ikke noen vanlig bursdag heller. Det var ungenes kjæreste super-duper-tante som jubilerte! Her skulle det feires... I "Krabbeluregata" er det ikke mange butikker. Men det gjør ikke noe, - så lenge vi har én, og den er verdens fineste!


Butikkdame Anne-Katrine har belysningsbutikken ROGN, som alltid bugner av vakre ting, og hun selv er en mester i å gjøre stilsikre valg som passer kundene.
Vesla stikker stadig innom der på vei hjem fra skolen, - på en liten "kunstutstilling" som hun sier :) Som gave hadde Anne-Katrine en super ide til oss, - nemlig denne doble lys-lykten fra Riviera-Maison.


Vi bar den mellom oss hjem, og plukket deretter en stor bukett markblomster.


En kopp kaffe, litt blomstertråd, solskinn og en assistent på åtte år...


...en katt som sover under bordet og en pappa som leser avisa i hagen...


- Nei, vi kunne  ikke valgt noen bedre syssel en lørdag formiddag i juni...


Kransen ble lagt nedi lykten, og vips - verdens vakreste midtsommergave spør du oss...:)


Det geniale med lykten er selvsagt at med dobbelt glass kan man pynte med både vann og tørre saker uten redsel for at noe tar fyr. Her kan tante kose seg med nye ideer ettersom årstidene skifter...bare fantasien setter grenser...

- Så tok vi et pent papir rundt gaven og dro i selskap, alle fire krabbelurene...

fredag 17. juni 2011

Si det med blomster


Det er bare en ting å si, og vi sier det med blomster denne gangen.
- God helg, alle sammen!!!


torsdag 16. juni 2011

Å bake med bossa nova...


Onsdagskveld. Mor skulle ha damebesøk. "Konsertplanleggingsklubben"...eller hva man skal kalle det, skulle komme, og mor hadde to valg. Enten vaske gulvet, eller bake noe å bite i...- Gulvvask er kjedelig, baking er koselig...det ble det siste.


Små, knasende gode vaniljehorn bakte mor og vesla. Det var så koselig å sitte på kjøkkenet side om side og trille og forme små horn av smørdeigen. Radioen stod på, og plutselig startet et jazzprogram om Joao Gilberto. - Å lykke, tenkte mor... og trakk inn duften av sommerkveld og vanilje. Det eneste som kunne toppe lykken var jo bare at del to av programmet ble sendt umiddelbart etterpå...å, dobbel lykke...det skjedde !!!!!


Vi drysset sukker på kakene og knasket dem varme med melk til. Det ble mange nok igjen til at musikkdamene også fikk sitt. Den grønne skåla er arvegods som nylig er kommet i hus, og ble innviet for første gang. Og med Gilbertos Bossa nova i ørene ble det en riktig så kreativ og fruktbar konsertplanlegging.

tirsdag 14. juni 2011

Flower power


Det begynte som en vanlig dag. Mor skulle på møte i byen, og etter arbeidstid benyttet hun anledningen til å poppe fort innom favoritt barneklær -og-leker butikken sin. Ikke mye fikk bli med hjem, - det så virkelig ut som om det nesten skulle bli ingenting...helt til øynene plutselig falt på en solgul blomst! Blomsten var på en rosa, liten barnekoffert og vips - var mor tilbake i barndommen med et smell!


Den gangen mor var liten, var malersakene noe av det kjæreste mor hadde. De lå i et skap på vaskerommet som var pyntet med disse blomsterklistremerkene...Nå henger det samme skapet i krabbelurenes garasje, full av jobbesaker og bilvaskemidler. Men klistremerkene er på fortsatt, mellom skitne fingeravtrykk og støv...:)


Kofferten ble med hjem fra byen. På vei hjem ble mor litt tankeful... vesla vokser så fort...Kanskje er hun blitt for stor til å bli glad for slike rosa kofferer nå? Men heldigvis, - vesla ble hoppende glad, og alle petshoppene hoppet øyeblikkelig inn i sin nye bolig og ble der.


Det dukker stadig opp barndomsminner som jeg ikke vil kaste, paralelt med at grå hår tyter fram mellom alt det sorte på hodet mitt. Denne svært langbente skjønnheten er ennå ikke introdusert. Hun ble med hjem fra mormor sist vi var der, - og som kofferten er hun også nokså retroblomstrete. Jeg har alltid synes det er en så merkelig mismatch mellom det litt gammeldagse, pene ansiktet og de lange, uformelige stoffbeina. Derfor ble ikke denne dukken lekt mest med da jeg var liten. - Men nå synes jeg hun er skikkelig morsom, i all sin originalitet! Kaste?? Næ-hæ-hei!!

Nåvel. Det er litt igjen av dagen. Nå skal penselen svinges en liten runde før det er kveldsmattid. 
- Åh, herlige, lange, lyse junidager!!!!

mandag 13. juni 2011

Pinse og pølsevev

Så er pinsen over. - Godt i le for en svært krevende sønnavind, har vi holdt oss rundt bruket og hatt en deilig, varm langhelg. Nå er den, - svisj, over...tiden går fort som en røyk!
Hva har vi så fått gjort?
Jeg har ingenting å vise fram etter helga...annet enn noen bilder av en grillkveld i hagen.

I helgen har mor vært gartner og litt maler, far vært skipsmaskinist og litt kokk, storebror har jobbet seg videre på
sin vei mot å bli proff fotballspiller med et lite avbrekk på en skogstur, og lillesøster...? Hun har nytt livet med å kruse rundt å leke og være sosial, som hun pleier...


Jeg øver meg stadig på å bli en bedre fotograf. Det har virkelig blitt en morsom hobby...takket være bloggingen :) En kollega av meg sverger dypt til RAW-format. Disse bildene er derfor et ledd i min eksperimentering for å erfare dette formatets fortreffelighet. Det vil nok ta tid før jeg lærer meg å utnytte det, for jeg må korte ned på øktene ved pcen. - Armene potesterer, - og det har satt seg verk i høyre håndledd.

De vil kanskje helst ha sommerferie, armene mine også...? Alle vi i familien vår vil helst ha fri NÅ! Vi er i feriemodus i hele kroppen, - og i hodet, alle fire.
Men nå først, en ny uke, med stramt vårprogram...akkurat som det skal være på denne tiden.

torsdag 9. juni 2011

Helgen nærmer seg...

 ...vi skal ingenting, og været ser ut til å kunne bli bra! Huset er ryddet og vasket etter "godt nok" prinsippet, - et stadig oftere tilbakevennende motto her i huset nå om dagen. Helgen skal brukes til morsomme ting, - selv om far varsler at han må på jobb for å kunne ta ferie i ferien...
Jeg tenker for eksempel på ute-skapet mitt, som jeg fikk med meg fra kaste-haugen på loppemarked. Det var et lite glass-skap i furu men uten glass, og dermed kassabelt. Men en ekte skrotnisse ser straks muligheter for nytt liv i andre folks søppel...:) Kanskje skal det få sitt siste strøk maling, og komme opp på veggen det var tiltenkt...? En arbeidsdag til nå, så er det helg...langhelg...og hundre tusen ting å bruke den til   :D

tirsdag 7. juni 2011

Mitt uterom...

Det går i sirup her om dagen.
Ting tar tid...
I siste liten kaster jeg inn et bilde til junikonkurransen i NiB: "uterom".

Vårt kjære hagebord, - ai ai så mange hyggelige stunder vi har hatt ved det!
I dag er det grått ute...og plenen er alt for lang.
Men uterommet står der og minner på...om noen dager skinner sola igjen!

mandag 6. juni 2011

Sol og regn.



Kristihimmelfartshelgen var det nok! Nok mas, nok "skynte seg", nok å huske på,  nok avtaler, nok...nok...nok...
Krabbelurene pakket sekken og satte kursen mot havet...til noen dager med helt avtalefri.


Mamma svelget hardt og lot både kamera, PC, bøker og strikketøy bli igjen hjemme!
Det eneste som fikk være med var en skissebok og de gamle malersakene...
En gang, i sin ungdom, var jeg en nokså flink akvarellmaler...faktisk...Men nå er det årevis siden sist det ble malt et strøk...


Helgen ble mer enn vi hadde håpet. Været slo til og skjærgården smilte sitt blankeste smil.
Luften var varm og stille, fugletriller jublet i skogen, glitrende blått vann klukket mot steinene,
de aller første sandkrabbene bet på skjellet...


- Og jo, ...litt ble det malt også. 
Selv om strøkene slett ikke satt så godt i fingerne nå som før...
Det gjelder av og til å tvinge seg litt i gang. Kanskje gjentar jeg det seinere i sommer...
I dag øser regnet ned.  Godt å hente framm solfylte bilder tatt i går kveld, mens vi pakket ut av sekken etter hjemkomsten. Solen er ikke langt unna...det kommer flere slike dager...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...