"Hverdager er de flotteste. De er fulle av eventyr." A.C.Westly

lørdag 28. mai 2011

Familie


 Jeg har familien på veggen. Mange har det.
I trappeveggen henger mange gamle familieminner, - og noen nyere.
Vi er glade i bildene, - men når jeg ser på helheten burde den nok vært "åpnet" litt opp og ikke hengt så tett som den gjør...?
Litt andre ting og farger innimellom hadde nok gjort seg...bokstaver er jo så moderne...og en sommerfugl kanskje...:)

Det får komme med tiden. Jeg er kjempeglad i de gamle, smale, brunlakkerte rammene med rundt oppheng på toppen. De samler jeg på, i håp om å bytte ut noen av de eksisterende med flere av den gamle sorten på sikt. Bildet til høyre er et produkt av fars historie som "geriljabroderist"...ha..ha.. lenge før det var noe ord som fantes...:)


Favorittbildet mitt av alle jeg har i trappa er dette. Det viser min farmors familie da hun var lita jente. Den staute, bredbeinte jenta lengst til venstre i bildet er farmor, med seks søsken og mor og far. Jeg husker alle søstrene som gamle tanter med hvitt hår og smilerynker. Ingen kunne le så høyt og hjertelig som de søstrene der! - Også som gamle...det var virkelig liv i stua når de var samlet. Bildet er håndkolorert, - og jeg liker så godt effekten av de milde, utviskede fargene. Den siste uka har jeg arbeidet hver kveld med et fotopppdrag for en venninne. Vi tok familiebilder av hele familien hennes, mor og far, fire søstre med menner og barn...og jeg synes virkelig bildene ble vakre når de fikk en slik litt blek koloritt. Kanskje skal jeg engang forsøke å lage bildet i sort hvitt, og legge over farge i photoshop...for å komme ennå nærmere "gamlemåten"? 


Jeg blir så rørt når jeg ser store familier samlet. Det er noe så flott med å se flere søsken og generasjoner i ett bilde. Når jeg var liten planla jeg at jeg skulle ha minst ha fem barn (!)...ha..ha.. bare fordi jeg var så betatt av store slekter. Alle skulle være vakre og kreative og musikalske, alltid gode venner...og vi skulle ha en stor frodig hage, og hund og katt. Og jeg skulle være en blid,  snill og alltid tålmodig mamma som hadde alt på stell og hjemmebakt brød og varm suppe til alle i familien...
Nå er jeg voksen, og har mitt fulle hyre med å bake et brød i nye og ne til de to barna jeg har...Ikke alltid er jeg like blid og tålmodig som jeg planla heller...akkk ja...

Men i familieveggen, der familiene smiler lykkelige fra sine ulike rammer, lever bildene av hvor vakkert det er med famlie...med alle personligheter i alle livets ulike dager. Nå er mine familiefotos klare. Jeg gleder meg til å gi dem bort til mandag. Forhåpentligvis blir det gode minner for ettertiden av dem.

Ha en god kveld, og en fin søndag i morgen.

mandag 23. mai 2011

Huslighet.

Det er mandag, - og det har regnt i strie strømmer hele ettermiddagen. Badet flyter over av klær... igjen...Gangen det sammme, og kjøkkenbenken er også ganske "crowded". Jeg har hatt møter i hele ettermiddag, og det samme i morgen, og onsdag. Det blir ikke gjort et slag her før torsdsag, tidligst...
Jeg vil ikke se på det, og trøster meg heller med noen bilder fra et "loppefunn" for et par uker siden som gjorde meg så hoppende glad! Vi fant et hjemmelaget lekehus, - litt slitt i innredningen men stabilt og stødig , og sjarmerende som en drøm!!! 
To huslige småjenter gav det en skikkelig omgang med skurekost og klut i solskinnet på verandaen. Praten gikk i ett sett...:)
Her er både peis, trapp og flislagt bad! Vegg-til-vegg teppene og strietapeten skal nok snart bli byttet ut. Vi har et  oppussingsprosjekt på gang, vesla og mor...

Masse små, gamle dukkehusmøbler i plast fulgte også med. Noen av dem riktig så sjarmerende. Nå skal huset males invendig, og så må vi finne noen riktig fine papirer å tapetsere rommene med. Tips både til tapet/papirforhandlere og fine dukkehusmøbler mottaes med takk fra blogg-venner!

Tenk om en husvask kunne være så overkommelig som den dagen i dukkehuset. 

Nå er det mørkt, støvet synes ikke, og jeg legger meg og sover fra hele rotet...
Ha en god natt, og på gjenhør :)

fredag 20. mai 2011

Helg, helg, helg...!!


En ny uke er over. Helga er en fin kombinasjon av planlagt og uplanlagt...
Jeg har laget en liten liksom-film av bildene vi tok før 17.mai.
Kule John Sass lot meg få låne hans fantastiske låt som lydkuliss.
Jeg deler den med dere, legger beina på bordet og
puster ut...
Helg er deilig, deilig, deilig....!!!!

torsdag 19. mai 2011

Inn for landing...


- Mange prosjekter svirrer i lufta for tiden, - og rundt i hodet til arme krabbeluremor. Godt er det når noen av dem lander, og kan settes et punktum for.


Rotaryklubben i Langesund skulle ha stor konferanse. Lederen deres ønsket seg brosjyrer og fotomateriell med bilder fra Steinvika, - en liten perle av en rullesteinsstrand her vi bor. 


Etikk skulle være hovedtema i konferansen, - like viktig og fundamentalt for Rotary som grunnfjellet i Steinvika...En god tanke, fra en klok leder.


Nå er jobben gjort. Brosjyre og program er ferdig produsert. Det er ikke mange jobber jeg har gjort på oppdrag for andre. Det er alltid spennende, - å skulle konkretisere andres ideer er vanskeligere enn å jobbe med egne prosjekter. Men alt har gått bra, - kunden er fornøyd, jeg er fornøyd og vi har hittil bare funnet en trykkfeil i teksten...


- Jeg tar meg en kopp te, og setter strek over et ferdigstillt prosjekt...

mandag 16. mai 2011

- Til ære for korps...


I morgen skal mange store og små ut og spille! Jeg beærer alle landets korpmusikanter med noen høydepunkt fra årets "reklame-kampanje" for vårt lokale skolekorps.
Dere husker kanskje plakatene vi lagde i fjor?
Hvis ikke, kan dere finne dem igjen ved å klikke her

Plakatene ble skikkelig godt lagt merke til de, - så i år ville styret gjøre det samme omigjen.
Vi hentet noen nye "modeller" og knipset i vei. 

Nå er det hengt opp over 100 plakater, med slagord og nettaddresser over hele skolen,
forhåpentligvis til glede for små og store på korpsenes store dag, - 17.mai.


Krabbelurene er mer enn middels glade i musikk, - og spiller blåseinstrumenter
alle fire. Lite har gitt oss mere glede i livet enn musikken!

Å gi barnet ditt mulighet til å lære å spille et instrument er noe av den største gave en kan gi.
Det kommer så uendelig mye godt utav det, - som en har glede av hele livet!

- Fantastiske ting kan skje med musikk i bagasjen...


Hipp hurra for korpsbevegelsen, og alle spilleglade barn og voksne i morgen!

God natt til alle...

tirsdag 10. mai 2011

- Hagefest for jentene anno 2011

Våren 2010 hadde vi en liten hagefest for jente-gjengen i veslas klasse.
Den gangen fikk alle hver sin markblomst krans og var så yndige at det var en fryd.
Jeg la ut noen bilder fra det kallaset. Hvis du vil se dem igjen, finnes de under her.
I år opprant veslas 8-års dag i et strålende varmt og stille sommervær, selv om vi var lenge før 17.mai!! Dermed ble det hagefest igjen, - kanskje er vi i ferd med å lage en tradisjon?
 Også i år ble det et superkoselig kalas! Far og mor gikk bare og smilte fra øre til øre mens vi serverte pølse med brød og/eller lompe og diverse topping etter frøknenes individuelle smak..
Popcorn-kjeder var årets party-tricks! :)

 - Det ble suksess å kunne kle på seg popcorn og svinse rundt med dem...
Måkene gasset seg i alle restene som lå spredt over plenen senere den ettermiddagen.

Jentegjengen var nokså lik den som var til stede i Juni-festen i fjor.
Ett år større nå, - og enda skjønnere alle sammen!!!


Lappene i innlegget fra i går, ble hjemmesydde godteposer!
Ha, ha.. så fornøyd jeg var med meg selv når jeg kom på den ideen...


Vi hang dem opp i plommetreet, - det ble et fargerikt og morsomt syn!
Særlg fint var treet når det også var fullt av festfine jenter  på jakt
etter hver sin pose...


Nå er vesla behørig feiret, og over i 8-åringenes rekker.
- og selv om det er fryktelig moro med barnefest, er det også
veldig deilig når roen atter faller over hus og heim...
Sånn er det alltid med barnebursdag.

mandag 9. mai 2011

En vrang og en rett...


Så er nok en uke i gang. Vi har hatt en fortryllende deilig helg. Jeg har flere ting jeg vil vise dere. Men det får komme litt etter litt. Her er en liten innledning. Mor har endelig fått sydd bitte- bitte-bittelitt igjen...Bilde en viser kreasjonene på vranga...


...mens her er vi på retten og fargene blitt noe mer friske. 

Oppdatering, - altså del to, vil nok ta litt lengre tid å produsere. Men fortsettelse følger...ved neste pust i bakken...:)

søndag 8. mai 2011

Vårens vakreste...

Barna er det mest dyrebare vi har. Selv om det er vemodig at de vokser til, kommer det nye, enda flottere erfaringer med nye epoker. Derfor, da min kollega spurte om jeg kunne ta konfirmasjonsbilder av eldstejenta denne våren, ble jeg både tykk i halsen og klam i hendene på samme tid. Men da vi møttes og kom i gang, ble alle nerver borte og vi hadde det  kjempegøy på foto-session.  I dag står Thea til konfirmasjon. Jeg sender henne mine varmeste ønsker på dagen, og deler noen av bildene av "skog-serien" vi tok med dere. 
Vår, ungdom, skog... det lukter skogbunn og blomster av disse synes jeg ...


PS! Etter dagens første hyggelige kommentarer skjønner jeg at jeg kanskje ikke var helt presis. Jenta er ikke min, - det er ennå mange år til mine egne står til konfirmasjon!








torsdag 5. mai 2011

Endelig sa jenta...

Endelig kom dagen da vesla fylte 8 år. Jøye meg som hun hadde ventet...!
Endelig fikk mor somlet seg til å få sydd det bakeforkleet til henne som var  planlagt så lenge. Det herlige, melkekartongaktige stoffet er (som alltid) kjøpt hos tamo.no.
Asjetten er en "loppe". 
Sølvkuler er alltid bursdags-digg hos oss, - like stas for gutter som for jenter.
Søt jente + søte muffins + søtt forkle = bursdagsbilder anno 2011.




En god kveld ønskes alle fra spisestua i krabbelurehuset.
Nå må det dessverre jobbes litt, - men så er det bums i seng for mor...

tirsdag 3. mai 2011

Festbord i Mai!

Norske interiørblogger (NIB) har denne måneden utfordret alle medlemmer på vise bilder
av sine fineste festbord. Det er alltid gøy å være med i konkurransene hos NiB, så jeg hiver meg på tross tidsklemma! Det får bli repriser av tidligere tiders festbord, - og jeg velger biler fra veslas 7 års dag på denne tiden i fjor. - Bursdag er da visserlig fest...?







- Pussig sammentreff dette, at jeg skulle komme over denne utfordringen akkurat nå. Jeg skulle bare surfe bittelitt etter en lang bake-økt. I morgen blir nemlig jenta vår 8 år, - og 
da må det ordnes og stelles litt.

Til søndag må det nok dekkes et nytt festbord, - da til 8-års fest! 


søndag 1. mai 2011

-Frøken blåveis!

Husker dere jeg viste dere bildet av de hjemmestrikkede knestrømpene fra 1978?
Mot alle solemerker gikk jeg til innkjøp av garn og la opp masker på fire pinner mens
inspirasjonen fortsatt var høy. 

Denne våren har jeg ærlig talt ikke store ambisjonsnivået på håndarbeidsfronten, - for det er
travle tider med så mye annet. Men, - utrolig nok ble strømpene ferdige til blåveissesongen. 
Bildene er bevis.
 Noen dagers husmorferie i påsken hos svigerforeldre hjalp godt på i innspurten. 
 Jeg så hele tiden for meg at strømpene kunne blitt fine med blåveismønster, - og satte meg ned og prikket inn på PCen et lite hjemmelaget diagram. Dette kan  dere fritt benytte hvis 
noen flere lar seg inspirere til strømpeprosjekter, - det er kjempegøy altså!!


Jeg er ikke godt til å strikke heler. Det var et svare strev også denne gangen, - men 
øvelse gjør mester har jeg hørt. Kanskje neste gang, blir de perfekte og hullfrie og 
uten behov for å syes sammen for hånd til slutt?

Uansett hvordan helen ble synes det ikke oppi gummistøvler, - og det ble ganske søtt synes jeg, som er så glad i gummistøvler sånn i det store hele. 
Nå skal jeg sette meg til å legge siste hånd på et annet morsomt prosjekt som er i ferd med å
bli fullført i disse dager.  Forhåpentligvis får jeg snart vist dere litt av det også.
 I kveld får pappa ta høytlesningen for de søte små, - mens mamma jobber og drikker te.

Ha en god uke, - og på snarlig gjenhør!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...