"Hverdager er de flotteste. De er fulle av eventyr." A.C.Westly

mandag 28. februar 2011

Et eple om dagen.

- Et rødt eple kan symbolisere mye...
Et eple om dagen holder doktoren borte, - tenkte jeg når jeg skulle lage grafisk materiell til den lokale folkehelsedagen som går av stabelen snart. 
- Ja du hørte rett, jeg  ble bedt om å gjøre det! Hvilken ære bare å bli spurt...!

Jeg har lekt meg litt med grafisk design de siste årene. Laget litt små-plakater for det lokale musikkorpset og annet ymse...

- Nå har det jammen begynt å få litt oppdrag som "grafisk designer"...det er KULT det!!!
I dag fikk jeg se brosjyra fiks ferdig, - og hvilken rus det er å se det bli et skikkelig produkt av det! - Jammen er det mye god helse i et eple ja!!!!

søndag 27. februar 2011

Hver gang...

...en ferie er over, er jeg full av gode forsetter. Det slår ikke feil... fra nå av skal alt bli mere på stell liksom...ha-ha...
Det varer sjelden lenger enn den første uka, - men noe godt kommer det utav ambisjonene. En gradvis forbedring av systemet i heimen gror fram, - dere husker vel for eksempel det glimrende perm-systemet jeg laget etter sommerferien? Her er et gjensyn med det. Det varer fortsatt - bank i bordet - nå har jeg alltid styr på lapper fra skolen og fritidsaktiviteter. Meldinger som kommer på epost derimot...de er det verre med...:)
Denne ferien kom jeg over en kekkesen liten papp-kommode og brevordnere i samme serie på Nille. Koster ingenting, og passer helt fint til å ha bylantspissere, viskelær og tape/lim i, i tillegg til bestikk-holderen jeg har skrivesaker i.
Forhåpentligvis blir den ennå litt lettere for oss å rydde opp etter leksene med denne vesle investeringen. Leksene her i huset gjøres nemlig på det store spisestuebordet, - supersosialt og koselig mens vi lager middag.

Nå nærmer det seg kvelden her og i morgen er det full fart igjen. I kveld derimot, er det ingen vits i  å legge ungene tidlig. Døgnet er snudd, - og det  justerer seg ikke før vi begynner å stå opp tidlig på morgenen igjen. Vi nyter den siste kvelden, - og vet at mandag morgens trøtte-blues ikke varer så lenge uansett :) 

lørdag 26. februar 2011

Kjøkkenfilosofi...

Norske Interiørbloggers neste utfordring skal være "Kjøkken".
Jeg gleder meg til å se masse flotte kjøkken vist fram, - fantastiske, nyoppussede, beundringsverdige kjøkken! 
Vårt kjøkken var i den kategorien seint på 90-tallet. Da var vi så fornøyde, og syntes kjøkkenet vårt var så perfekt at vi ikke kunne tro at vi ville ønske å gjørenoe som helt med det resten av vårt liv...
- Våre foreldre smilte litt megetsigende. Så feil kan man ta...
 I dag har motene forandret seg. Et Bonnét kjøkken i massiv eik, med beige fliser på kjøkkenbenkene er blitt så typisk 90-talls. -  og jeg vrir hodet for å forsøke å finne på tiltak som kan gjøre det mindre tidstypisk, og mere ... ja, tidløst...
Jeg husker vi egentlig ønsket oss helt hvite fliser og helt hvite vegger, - men ble frarådet på det sterkeste av kjøkkenforhandleren og bekjente. Helt hvitt var alt for hardt, ... sa man på den tiden... Et google søk på Bonnét kjøkken nå viser at alle er fra seint 90 tall, og har følge med de samme beige flisene som vi har... akk, ja...
Jeg husker vi telte på knappene , - skulle vi ta oss råd til møbeldør på kjøleskapet også? Nå er jeg kjempeglad for at vi ikke gjorde det. Alle innslag av hvitt og lyst som kan lette opp den mørke eika er veldig kjærkomne. 
Opprinnelig var både dørene og gulvet i lakkert furu. For noen år siden malte jeg dørene hvite, og i sommer gjøv jeg på og malte gulvet lyseblått, som dere sikkert husker. 
- Og en ny, retro-moderne søppeldunk gav i allefall noe annet å feste blikket på. Jeg liker egentlig brunt og blått sammen, - og jeg liker elementer av tre i huset. 

 Beige eller ikke beige, - fliser på kjøkkenbenken er utrolig kjekt. 
Mange gode måltider og retter har blitt tilbredt der i årenes løp...
De blåmalte listene og vinduskarmene var et tidlig forsøk på å bringe litt farge inn i den brune og beige tilværelsen på kjøkkenet. Nå lurer jeg på om jeg skal ta noen av dem bort igjen...akk ja for det også...:)
 I år blir eldstemann hos oss 10 år. Det aller meste som er gjort i vårt hus ble gjort i årene før han ble født, - altså er det mellom 10 og 15 år siden forrige oppussing. 
Det er behov for et malingstrøk både her og der hos oss, og jeg tar det trinn for trinn.
Denne vinterferieuka fikk jeg tatt baderomstaket. Det har jeg tenkt på leeenge. 
Nå gjelder det å være litt glad for det en får gjort, - og ikke bare se på det som gjenstår.
For ferdig blir en vel aldri? - Om neste 15 år er vel dagens mote "helt ute" igjen, og vi lader opp til en ny runde med oppussing?

fredag 25. februar 2011

Gamle venner.

I dag har vi hatt et koselig gjensyn med mine gamle venner fra barndommen, 
- playmofigurene! 
Er det en leke jeg virkelig kan huske at vi lekte masse med, er det disse tyske plastlekene.
Mere nøytrale enn Barbie-dukker, og mer like dukker enn lego, var dette ideelle leker for meg. Duverden som jeg satte pris på den fantastiske detaljrikdommen som var i alle mulige gjenstander og rekvisitter som hørte til.
Akk  ja, tidene forandrer seg,  - og ungene her i huset har nok ikke lekt like mye med Playmo som jeg gjorde.
Det er ikke mye Playmo i lekebutikkene her vi bor , - det er Pet-shoper og Polly Pocket og Ponyer som dominerer... I dag fant vi likevel fram en del av den gamle Playmoen, og joda.. det fascinerer fortsatt. - Særlig når mamma vil være med å leke...!
Nå sitter vesla og en venninne oppe og spiller Little big Planet på PS3. De bygger karakterer og verdner og samhandler interaktivt, - prater og skrattler! Egentlig leker de på smme måten  som vi gjorde med vår Playmo... de bruker bare hodet og tomlene på spillkonsollen, mens vi bygde byer av skoesker og tok hele rommet i bruk. 
Det ene er kanskje like bra som det andre?
Jeg er nå likevel mest glad i mine gamle plast-leker fra 80-tallet. 

torsdag 24. februar 2011

Et lettelsens sukk...

Som jeg skrev tidligere, - den verste rydde-kløen har begynt å gi seg. Mange trekker et lettelsens sukk for det. Ikke minst en del gamle ting som har hatt en farlig nær døden opplevelse disse dagene. - Jeg legger dem i søpla, far eller bror eller vesla tar dem opp igjen, og spør vantro: du skal vel ikke kaste den...??
Uansett, - en god del ting har ikke blitt reddet. Det er bedre plass i skapene, bedre orden i eskene, - og min snille bror svippet innom IKEA for meg så jeg fikk noen nye bokser også. 
Det skal ikke mye til for å glede en arm sjel...:)
Ta en liten ekstra titt på kart-hylla mi. Den var også nær ved å avgå ved døden, da en lokal bedrift skulle fornye seg og kvitte seg med gammelt inventar. Jeg er evig taknemlig for min kjære jobb-kollega som holdt den av til meg. Her har jeg alle mine gamle og nyere tegninger...
Den hylla skal aldri, aldri, aldri kastes mer nei! 
- Jeg er også glad i denne, - en bitte liten verktøy-kasse etter min kjære bestefar, som jeg nå har penner og blyanter i. 
Bøker sortert etter farge, - kanskje det teiteste jeg kunne tenke meg før...ha..ha..nå har jeg jammen testet det ut bare fordi jeg ble så i farta med å rydde. Hos oss er det sparsomt med hylleplass, så intelektuelle kunstbøker får pent menge seg med praktiske NAFs veibok. 
- Kanskje har de godt av litt blandet selskap...
Disse frimerkene... er fra Krabbelurepappa sin barndom...og så søte at de fikk komme inn i skapet igjen. - Svake menneske som jeg tross alt er...

- og skoleboka med hans første bokstav-øvinger var aldri i nærheten av sølpa en gang! 
Den er jo snart en antikvitet...hi-hi...
Denne derimot, svevde et øyeblikk mellom liv og død, men falt ned på den heldige siden.
Jeg og en venninne malte slike gips-bilder i sløyden på ungdomsskolen. Vi fikk helt fot på Hans og Grete og Snehvit, - og la virkelig vår flid i detajlene...snakker om... store jentene som vi var...:)
Den er så hel og fin, den får leve... i allefall til nese gang den må opp til vurdering igjen...

I mitt lille hus har jeg ikke plass til å spare på mye. Mange ganger er det en forbannelse, - men egentlig en velsignelse hver gang jeg får tatt fart og kastet litt! 
Nå har jeg plass til å fylle opp med litt av hvert igjen, og bra er det...
En venninne på jobben har varslet om at det er noen gamle stoffer i komminga...
- Jeg venter spent på det.

Nå er det natt, selv om det er vinterferie. 
Sov godt, og på snarlig gjenhør.

Vinterferie!

- Krabbelurene har vinterferie.  Hjemme-vinterferie.
Det er kaldt, grått og jevnt snø-vær. Ungene har masse vennebesøk, med sene kvelder, late morgener, lek, tv og godis.
Mamma og pappa bruker fridagene til å ta igjen diverse forsømte oppgaver, - både praktisk og "administrativt"... 
Min rydde-mani begynner å roe seg nå, - til lettelse for mange i familien :)
Men badeskapet ble så fint at jeg vips satte i gang å male taket på det samme badet også.
Det var sikkert 12 år siden sist, - så den gamle hvite oljemalingen hadde blitt noen grader gulere med årene...
- og det er fint å male panel i februar. Da er lufta tørr og veden krøpet godt fra hverandre så malingen fyller godt ut i "sprekkene". Det som skal gjøres inne må gjøres nå, i februar og mars, - for når våren kommer hos oss  blir det ikke gjort noe mere inne før om leeenge.

Den siste delen av ferien skal det nok sittes en del i sofaen også. Men i dag er det malings strøk nr.2 av baderomstak. - Jeg gleder meg! 

søndag 20. februar 2011

Flere dypdykk.

Rydde-behovet mitt har ikke gått over ennå! - Jeg kruser videre på bølgen, og har kastet meg inn i neste gresselig rotete skap. Her fant jeg mange gamle minner, blant annet 
mammas gamle tre-perler!!!
De fargerike perlene brukte mamma til å lage små smykker og brosjer av i sin ungdom. Jeg husker hvor betatt jeg var av det hun laget, og for noen år siden fikk jeg rest-opplaget av perlene. Hennes tid som smykke-maker var vel over fant hun ut...?
Jeg hadde ærlig talt glemt at jeg hadde fått dem, - så det ble et gledelig glensyn med den lille  matte plast-posen innerst i kroken. Nå har perlene fått ny plass i et skinnende rent Norgesglass, så de klare fargene kan stråle fra heders-plassen! 

I morgen må jeg en tur på jobb, - men mannen har fri. Han planlegger en tur på fyllinga, med alt jeg har kastet ut av huset den siste tiden...ha..ha..!

Ha en god søndagskveld, alle og enhver.

torsdag 17. februar 2011

Og mens vi snakker om strikking...

...fikk jeg lyst til å vise dere en annen fin genser også! Denne strikket jeg til begge ungene for ca 5 år siden, - en i bruntoner til bror og en i rosa-rødt til lillesøster. Jeg falt for retro-looken allerede da. Garnet er japansk, heter NORO, og er innfarget i masse, skjønne fargenyanser.
Bildene er ikke av min gutt...
...men fra denne boken, som jeg varmt anbefaler. Garnet var en fryd å strikke med. 
- Det var nesten trist når genserne var ferdig.
Praktfulle bilder av romantiske og skjønne strikkemodeller kjennetegner boka...
- Dagens strikketips!

Vesla har brukt sin masse, og bruker nå storebror sin brune.
Han, derimot, var aldri veldig hissig på å ha den på...
Jeg måtte spørre hvorfor, og husker ennå hva 5-åringen svarte:
- Du skjønner det mamma... jeg synes ikke den genseren passer til meg. Den er ikke så veldig storebror-aktig ...

- Og det er jo klart, at storebrødre må ha storebroraktige gensere...Siden den gangen har han blitt tatt med på råd før strikkeprosjekter settes i gang. 
Verdens aller, aller beste storebror...

tirsdag 15. februar 2011

En avsporing...

Egentlig var jeg på vei i seng, da jeg plutselg kom over noen bilder som
jeg ble aldeles betatt av...
Strikkedesigner Anette Danielsen har gitt ut en bok med barneoppskrifter inspirert av HC Andersens eventyr i 2009, under tittelen "Det er ganske visst...". Dette er kanskje gammelt nytt for mange lesere. Men for meg var dette et nytt bekjentskap - og for noen nydelige plagg!!!

"Den lille havfruen" - heter denne her. Gjett om jeg fikk lyst til å strikke den...!!! ?

Dessverre går oppskriftene bare opp til 8 år. Det er bare såvidt at ikke vesla mi er for stor altså...
Boken kan f.eks kjøpes her hos Pinnsvin design, som forøvrig er et nettsted 
for strikkeglade som jeg varmt kan anbefale! 
Jammen tror jeg ikke jeg må sette den boka på ønskelista...om ikke annet så for å la meg 
inspirere av de praktfulle bildene!!!

Nå er det straks leggetid, - ha en god dag i morgen alle sammen! 

mandag 14. februar 2011

Innerst i skapet.

Ah, - en herrrrlig dag! Jeg har gått og smilt ved tanken på det fine skapet mitt i hele dag, - og kan nesten ikke vente med å begynne på neste utfordring. En ekstra bonus med general-opprydninger er alt det rare man finner der inne i dypet. For eksempel denne, supersøte og bittelille barnehage-sekken...
Det er ganske utrolig for ungene å forestille seg at deres store, voksne pappa en gang på tidlig 70-tall var liten barnehage-gutt med denne sekken på ryggen :)

Jeg får meg bare ikke til å kaste den. Det slår meg her jeg sitter at det har jeg skrevet om ganske mange ting etter hvert, - og det er nok derfor det blir litt rot her og der. Det er vanskelig å kaste! Vanskelig, vanskelig, vanskelig!!!!!! 
Jeg lurer noen ganger på om denne skulle fått glass og ramme på seg, og fått henge en plass på veggen som et lite, blått kunstverk rett og slett...
Da kanskje den kunne få slappe av litt fra angsten for kaste-døden. 
Det som henger på veggene kaster man jo ikke sånn uten videre...

søndag 13. februar 2011

Oppdrag utført!

- Puh. Ryddingen er over. Jeg er i mål, og inviterer herved stolt til en sight-seeing i mitt baderoms-skap!

Aldri hadde jeg trodd at jeg skulle legge ut bilder av dette skapet til allmen beskuelse på nettet. Ha, ha... denne bloggingen gjør meg lettere skrudd i hodet...Aldri hadde jeg heller trodd at dette skapet skulle se slik ut. Egentlig burde jeg hatt "før og etter" bilder her, men "før" bildene ville være så grufulle at  der går grensen. Se heller for deg at hyllene var i ubehandlet, mørkebrun finér, og at alt som nå er i kurver stod og lå om hverandre...ja, da kan bare fantasien sette i gang.
Kollegaene på jbob har sett litt rart på meg når jeg har fortalt at jeg har drevet og malt inni et skap på badet...
Men når jeg nå er ferdig, synes jeg så avgjort at det er verdt det. Jeg som bor ganske langt unna Ikea, måtte finne kurver på Bohus... men det fungerer det også.
Skittentøy-kurv fant jeg også i samme slengen. Og som bildet viser, må jeg opp og kjøpe
noen kurver til, for å møblere under-etasjen her i samme stil...

Så er selvsagat det store spørsmålet, - vil dette vare!? Hvor lang tid tar det før det falles tilbake til gamle synder her? Vel, - denne ryddingen medførte kasting av ca 10 bæreposer med ymse rask fra samme skapet. Jeg har god tro nå, på at dette skal holde seg rent og pent.
De første dagene nå skal døra få stå åpen, så jeg kan se hvor flink jeg har vært...

Nå skal det lages vaffelrøre til i kveld.
Det er visstnok morsdag i dag? - Da blir sikkert alle glad for at mor varter opp med vafler...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...